Samfunn

SSB-sjef Christine Meyer forlater Finansdepartementet etter ha vært der for å møte finansmininster Siv Jensen.

SSB-sjef Christine Meyer avviser at hun er ferdig i jobben

Fredag formiddag skulle Meyer etter planen møte finansminister Siv Jensen (Frp) og valgte å ta med advokat Dag Steinfeldt til møtet. Ifølge Meyer ville ikke finansministeren akseptere dette, og derfor ble møtet avlyst.

Publisert Sist oppdatert

SSB-sjef Christine Meyer sier at hun ikke har levert noen oppsigelse og at hun heller ikke har fått varsel om oppsigelse.

Flere medier meldte torsdag at Meyer var ferdig i jobben, og at dette ville bli kunngjort fredag.

– I dag fikk jeg invitasjon til et nytt møte. Samtidig har jeg lest i mediene at jeg skulle trekke meg. Jeg har ikke levert noen oppsigelse og jeg har ikke mottatt noe varsel om oppsigelse, så jeg følte i dag behov for å ha med meg en rådgiver. Det ønsket ikke finansministeren. Derfor ble det ikke noe møte, sa Meyer.

Finansdepartementet bekrefter at møtet ble avlyst.

– Tilbakemeldingene finansministeren hadde planlagt å gi i møtet, vil bli meddelt Meyer skriftlig. Finansministeren er først og fremst opptatt av å skape ro rundt situasjonen, ikke minst av hensyn til SSBs mange ansatte, og å sikre at SSB kan utføre sitt samfunnsoppdrag, skriver seniorrådgiver Kristina Tagmatarchi Storeng i departementet.

Meyer og Steinfeldt var inne hos Finansdepartementet i om lag en time før de kom ut og møtte pressen.

– Vi har sittet i møter med den administrative ledelsen i departementet, sa Steinfeldt etterpå.

På spørsmål om Meyer fortsatt er SSB-sjef, svarte han følgende:

– Til de grader.

Meyer har varslet et allmøte i SSB fredag, og sier at hun ikke ønsker å kommentere saken mer før dette.

Det har stormet rundt SSB de siste ukene i forbindelse med at Meyer har rullet ut et omstridt omleggingsprosjekt i det statlige statistikkbyrået.

Christine Benedichte Meyer

  • Økonom og politiker (H), fra 2015 administrerende direktør i Statistisk sentralbyrå.

  • Født 22. januar 1964 i Bergen.

  • Utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (NHH), doktorgrad i økonom fra 1996. Fra 1997 var hun førsteamanuensis ved NHH og deretter professor samme sted 2007–2011.

  • Direktør i Konkurransetilsynet i perioden 2011–2015.

  • Statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet 2001–2003. Finansbyråd i Bergen 2007–2009, og byråd for helse og inkludering samme sted 2009–2011.

  • Gift 2006 med tidligere statsråd og professor ved NHH, Victor Norman. Norman var hennes sjef da han var arbeids- og administrasjonsminister i Kjell Magne Bondeviks andre regjering.

  • Under hennes ledelse er SSB i ferd med å gjennomføre en større omorganisering. Prosessen har skapt interne konflikter i SSB.

Kilde: Snl, NTB

Powered by Labrador CMS