Annonse

5 måter å ødelegge et førsteinntrykk på

Adam Callinan, entreprenør og bidragsyter hos entrepreneur.com, har laget en liste over ting han mener kan ødelegge for et godt førsteinntrykk. Dette er fem av punktene han tipser oss om å ha i minne:

 • Om solbriller:
  Det hjelper ikke om det er strålende sol ute. Det er viktig for den andre å se øynene dine for å få et inntrykk av hvem du er. Øynene dine sier eksempelvis mye om hvor interessert du er i den personen du møter. Gjør deg selv en tjeneste, ta av solbrillene når du møter en person for første gang.
 • Om slurvete antrekk:
  Hvis du har et lite presentabelt antrekk, ser det ut som om du ikke bryr deg nevneverdig mye om deg selv.
 • Om slapt håndtrykk:
  Dette er en klassiker i rekken av råd som gis om førsteinntrykk, men her kommer den igjen: Et solid håndtrykk signaliserer at man er en sterk person, mens et slapt håndtrykk kan gi av at du er "svak".
 • Om å snakke kun om seg selv: 
  Det er lite hyggelig å være sammen med noen som aldri slutter å snakke om seg selv og som alltid dreier historier over til ting de selv har opplevd. De fleste liker å snakke om seg selv, men vær smart. La den andre snakke mest. Det bidrar faktisk til at de får et godt førsteinntrykk av deg. 
 • Om å ikke legge bort telefonen
  Hvis du ikke klarer å legge bort telefonen, signaliserer du at du overhodet ikke er interessert i den personen du snakker med. 
Annonse
Annonse