Annonse
VGs sportsnestor Truls Dæhli kaller Heiberg en god grunn til ikke å søke OL i Oslo i 2022. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Heiberg er en katastrofe

Gerhard Heiberg advarer mot norsk arroganse, med bakgrunn i langrennsjentenes sørgebåndmarkering, Martin Johnsrud Sundbys målgang og Idar Vollviks sleipe reklametriks.

Reaksjonene på Heibergs uttalelser lot ikke vente på seg. VGs sportsnestor Truls Dæhli kaller Heiberg en god grunn til ikke å søke OL i Oslo i 2022.

– Som våpendrager for Oslo 2022 er han allerede en katastrofe, skriver han i VG.

Det reageres med unison vemmelse på Heibergs uttalelser. Statsminister Erna Solberg sier at norske utøvere viser det motsatte av arroganse, og får støtte av Aps Jonas Gahr Støre, som mener det bør bli slutt på at Heiberg opptrer som et orakel for Norges status og sjanser for OL-arrangering.

OL-vinner i kajakk i 1972, Egil Søby, kaller IOC for en gjeng med gamle surrebukker som ikke følger med i tiden.

– Personlig mener jeg at det bare skulle mangle at de markerte dødsfallet. Jeg synes det var en flott markering, og Heiberg kunne godt vært mykere. Han er en regelrytter til de grader. Og den arrogansen han snakker om, kjenner jeg ikke til, sier Søby til avisen.

Kulturredaktør i Nordlys, Lasse Jungkås, slakter Heiberg, punkt for punkt, og stiller spørsmålet om hvem som er arrogant, opptrer upassende og hvem som fullstendig mangler verdighet. Kommentaren var mandag delt 35.000 ganger på Facebook, skriver VG.

Annonse
Annonse