Annonse
barnehage.jpg
Barnehagekjeden Hoppensprett AS bruker den amerikanske boken «De 7 gode vanene» på barna, melder Aftenposten. (Illustrasjonsfoto)

Lærer ledelse i barnehagen

Barnehagekjeden Hoppensprett AS har innført ledelsesprogrammet «Lederen i meg» i sine 11 barnehager og på en ungdomsskole. Det er basert på bestselgerboken «De 7 gode vanene», et standardverk innen selvhjelps- og ledelseslitteratur, skriver Aftenposten.

Initiativet er basert på skolen A. B. Combs, som var først ut med å bruke prinsippene på barn.

Ifølge boken «Lederen i meg» kan de vise til utrolige resultater. Skolen ble i 2006 kåret til en av USAs mest fremgangsrike skoler.

Barnehageeier Lise Kragset Furuseth forteller at barnehagen bruker tid med barna på de syv gode vanene, som de går gjennom steg for steg.

– De første tre handler om deg selv, om å bygge røtter og bygge karakter: Jeg lar meg ikke styre av omgivelsene, jeg kan ta egne valg og setter meg egne mål, sier hun til avisen.

Furuseth mener at initiativet ikke eksperimentelt, og at det bare bygger på sunn fornuft.

Pedagogikkprofessor Thomas Nordahl mener at det er dristig å prøve ut slike ting på barn.

– Det forundrer meg litt hvor villige vi er til å eksperimentere når det gjelder barn, og særlig små barn, når man vet hvor viktig barnehagen er for barnas utvikling, sier han til Aftenposten.

Ifølge avisen henger det plakater over alt i Hoppenspretthallen, med vanene og begrepene barna lærer: «Vær proaktiv.» «Tenk vinn-vinn.» «Skap synergi.» «Slip sagen.»

Annonse
Annonse