Annonse
Innovasjon Norge-sjef, Anita Krohn Traaseth Foto: Tom Hansen / Innovasjon Norge

All Time High i gründerstøtte

– Vi hadde en all time high i fjor, sier seniorrådgiver Lars Erik Jørgenvåg ved Innovasjon Norges kontor i Steinkjer til Nationen.

Det ble delt ut hele 18 millioner kroner i etablerertilskudd til ulike gründerprosjekter bare i Nord-Trøndelag i 2014. Det er en økning på 40 prosent fra året før. Innovasjon Norge ser positivt på denne utviklingen.

– Vi har hatt mange gode gründersaker i 2014, som et resultat av godt samarbeid med kommunene og innovasjonsmiljøene i fylket, sier Jørgensvåg til avisen.

Lean Startup

I fjor ble det iverksatt en ny måte å fordele etablererstøtten på, ifølge Jørgenvåg:

– Det er vanskelig å forutse hvem som vil lykkes. Derfor gir vi tilskudd til flere i tidlig fase. Slik får flere muligheten til å lykkes, sier han.

Innovasjon Norge kaller dette for Lean Startup, eller smidig oppstart på norsk. Det nye er at en starter med å sjekke behovet for gründerens konsept med en gang. Tidligere ønsket man at løsningene skulle være ferdige før de ble lansert.

– Vi vil at gründerne skal verifisere behovet, og ta kontakt med kunden med en gang, sier Jørgenvåg til Nationen.

Han ser faren for at ideer kan snappes opp av andre, men hevder at faren er større for at det utvikles noe det ikke er behov for i markedet.

Annonse
Annonse