Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Djupedal i alle kanaler

Da Djupedalutvalget la fram sin innstilling i forrige uke om hvordan en skal få slutt på mobbingen på skolen, hadde Øystein Djupedal en kronikk på lager. Den sendte sekretæren hans til Aftenposten, Dagbladet, Fædrelandsvennen, Oppland Arbeiderblad, Stavanger Aftenblad, VG og Vårt Land. Alle tok den inn. Det skulle de ikke gjort.

– Selv tenåringer som sender inn to steder, unnskylder seg og beklager og trekker kronikken det ene eller det andre stedet, sier debattansvarlig i Dagbladet, Martine Aurdal til Dagene Næringsliv. De trykker bare kronikker som de er alene om. Aurdal ble sur da hun oppdaget at Djupedal hadde brutt med all kutyme.

Erik Tornes i Aftenposten tok det også tungt. Han ble først bekymret da han så kronikken i VG, enda mer bekymret da han også så den i Dagbladet, irritert da han oppdaget den Vårt Land og da han oppdaget den i enda en avis, sendte han en småhissig mail til Djupedal.

Vi kommer knapt til å høre mer fra fylkesmannen i Agder framover med mindre han finner på noe regelrett skandaløst. Han har fått sin dose oppmerksomhet i mediene for lang tid framover.

Kristiansens tenner

Gerd Kristiansen synes visst det er helt på sin plass at hun tjener 1,6 millioner kroner i året. Hun får ikke overtid og har stort ansvar, forklarer hun til NRK. Hun høres ut som en næringslivsleder med lønn på flere millioner.

Men tro for all del ikke at hun sløser med pengene. Hun fikk en tannsykdom som gjorde at hun måtte skifte alle tennene. Bare overkjeven hadde kostet 250 000 kroner.

– Jeg reiste til Budapest. Der betalte jeg nesten 100 000 for hele munnen, fortalte hun til Dagbladet Magasinet. Og så ble det galt også. For verken tannlegene eller tannteknikerne synes ikke hun skal droppe norske arbeidsplasser. Å jakte etter det billigste, det er slik det blir sosial dumping av. Om folk flest gjør det, er ikke så farlig, men når samfunnstoppene gjør det, er det dobbeltmoral, mener kritikerne.

Det som hadde vært enda verre, var om hun hadde fått LO til å betale for billige «utenlandstenner», men Gerd Kristiansen har betalt alt selv.

Hun kan smile fornøyd, med nye og pene tenner, over at hun får full støtte fra en del høyrefolk som ikke plages av en prisbevisst LO-leder.

Støre og Høie

Jonas Gahr Støre gikk på trynet i «Birken». Helseminister Bent Høie gikk tur med tjukkasene på Jeløy.

– For folkehelsen er tiltak som Tjukkasgjengen langt viktigere enn Birkebeinerrittet. Det er viktig at vi som helsepolitikere ikke bidrar til å forsterke et inntrykk av at det eneste saliggjørende er å gå Birken. Vi må også være flinke til å fremheve lavterskel-tiltak for en bedre folkehelse, som å gå en liten tur, sier Høie til VG.

Der fikk Støre den.

Powered by Labrador CMS