Tabber og tull

Siden sist

Svenske vafler, Taler til en ordfører og 4 i matte.

Publisert Sist oppdatert

Svenske vafler

I fjor åpnet studenten Jonathan Larsson vinduet i hybelen sin som lå på gateplan og begynte med salg av vafler. Det ble umiddelbart en suksess. Dette fikk Mattilsynet nyss om og stengte hele herligheten. Her var det mye som ikke holdt mål, som kjøkken og serveringssted. Listen med pålegg ble lang. Men Larsson ga seg ikke. Han gjorde som han fikk beskjed om og kunne åpne «Haralds Vaffel» noen måneder seinere. Nå er han blitt såpass beruset av suksessen at han vil legge ut på Norgesturne med vaflene sine. «De er sykt mye bedre enn norske, for de er svenske», sier han til Aftenposten. Dette kan gå riktig ille. Noen husker kampanjen mot svensk is. Det varer nok ikke lenge får Coop rykker inn gedigne annonser med Petter Northug der vi får høre at «svenskene ligger langt bak – både i skisporet og når det gjelder vafler».

Taler til en ordfører

Det er ingen spøk å være ordfører. Det er aldri fred å få. Folk forventer at en løper rundt og holder taler både seint og tidlig. Når Trude Drevland, ordføreren i Bergen, først skal holde tale, synes hun tilhørerne fortjener noe mer enn svada. Derfor kjøper hun talehjelp fra en nestor innen talekunsten i Bergen framfor å ha en egen taleskriver som fast ansatt. Erling Dahl har holdt over 2000 taler i forbindelse med konserter og arrangementer i Bergen. Han tar 5000 kroner for en tale, omtrent det en advokat skal ha for å jobbe vel en times tid. Men opposisjonen synes dette er fryktelig dyrt, og så har ikke talene vært på anbud en gang. Det er jo lovbrudd. Straffen kan bli at Drevland blir fratatt talehjelp og må reise rundt med fotlenke, men hun klarer nok det også – selvom det muligens blir noen flere nordnorske kraftuttrykk hvis Drevland må ta mye på sparket. Det får bergenserne tåle.

Med 4 i Matte

Kunnskapsminister Thorbjørn Røe Isaksen synes ikke det holder at lærere kan brøkregning og den store multiplikasjonstabellen på rams. Han vil kreve at alle som kommer inn på lærerskolen må ha fire i matte. Minst. Da blir alt så mye bedre i norsk skole. Det tror i alle fall Høyre. KrF har begynt å tvile på Høyres klarsyn også på dette området. Men alt kan forhandles om. De kan støtte Isaksen mot at de som har gått på søndagsskolen får noen ekstra poeng ved søknad til lærerhøgskolen.

Powered by Labrador CMS