Samfunnsstyring

Det koster å redde verden. Det vet Gunhild Stordalen alt om.

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Baksaas forbigått

Asker og Bærum budstikke presenterer en liste over de 100 mektigste som har en tilknytning til området. Jon Fredrik Baksaas er en av landets mektigste næringslivsledere, men slik er det ikke sett med Bærumsøyne. Han kommer på 90. plass, slått av blant andre prost Gunnar Næsheim og stortingsrepresentant Henrik Asheim (H). Mobiltelefonen tar de tydeligvis som en selvfølge i denne delen
av landet.

Jævla bra byline

Det fylles stadig på med journalister som vet å stikke hodet fram, på Øyvind Holens side «Jævla bra byline». «Her står nettavisen snøfast i fjellet» og «Da jeg møtte Sepp Blatter bak lukkede dører» er to av de siste, begge utstyrt med store bilder av journalisten. Det er ikke mer enn en uke siden Rolf Nordberg i Glåmdalen hadde skrevet en artikkel om at «vårsola som varmer» illustrert med et bilde av ham selv i shorts og bar overkropp på en fjelltopp. Nyhetsoppslaget på Aftenposten.no hører også med. «Stanghelle spør statsminister Harald Stanghelle: Jeg har hatt gleden av å kjøre Segway. Har du prøvd det?»
Og selvsagt bilde av Stanghelle
i samtale med statsministeren.

Eat for å redde verden

Det koster å redde verden. Det vet Gunhild Stordalen alt om. I fjor måtte hun punge ut med 3,5 millioner kroner for et timelangt foredrag med ekspresident Bill Clinton. I følge den engelske avisen Sunday Times, skal Tony Blair ha forlangt rundt 3,9 millioner kroner for 20 minutter på årets Eat-konferanse. Et sted går grensen. I fjor var det Petter Stordalen som punget ut for å få Clinton til å kaste glans over arrangementet. I år var det så mye kjentfolk som deltok på konferansen at de ikke så noe poeng i å tilby honorarer. En stor og dyr fisk første året – så biter de mindre fiskene på etter hvert. Stordalen kan det –og har penger til det.

Powered by Labrador CMS