Aktuelt

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Politiaksjon i Bergen

Endelig har de fått noe annet på snakke om i Bergen enn bybanen. Ordfører Trude Drevland er igjen blitt den store snakkisen. Politi og påtalemyndighet har fått det for seg at hun kanskje er skyldig i korrupsjon likevel. Det var i alle fall noen jurister som sa til Bergens Tidende lørdag at politiet hadde tatt for lett på saken. Etter at politiet i byen er blitt fullstendig mørbanket i Monica-skandalen, skjelver politiledelsen som aspeløv for tiden hvis noen mener de ikke gjør en skikkelig jobb. Er det en ting de ikke vil ha på seg, er det at de tar med silkehansker på byens ordfører. Den forrige politikeren de tok fatt i, Jan Sverre Stray, var også fra Høyre. De påsto han hadde gjort seg skyldig i korrupsjon. Han hadde ikke fått en krone selv, men han hadde skaffet 100.000 kroner til et lokalt musikkarrangement. En syltynn sak, men politi og påtalemakt klarte å bruke 20 måneder på å finne det ut. Drevlands sak er mer komplisert, så her kan det gå år før de finner ut av ting. Nei, det skal det ikke, sier politimester Nilsen. De skal sette fire etterforskere på saken og finne ut av det i løpet av noen uker.

Dritt fra Dæhli

Sportskommentator Truls Dæhli gir seg i VG etter 31 år som journalist og meningsprodusent i avisen. Ikke alle er like lei seg for det, ser det ut til. Egil Drillo Olsen har i alle fall sitt å si i sakens anledning: «Jeg har aldri vært noen flink avisleser, og da jeg var landslagstrener var jeg spesielt flink til ikke å lese avisen etter at vi hadde tapt. Det betyr at jeg ikke har lest mye av den dritten han skrev», sier Olsen. Siden han nå er pensjonist, er det mye han er spart for.

Kunst på dynga

Marit Lyckander har laget seks skulpturer som er blitt plassert ulike steder i Asker sentrum. Nå ser det ut til at to av dem er blitt borte. «Vi finner dem iallfall ikke», sier kommunalsjef Ragnar Sand Fuglum til «Budstikka». Det er ikke like lett å vite at det som er blitt borte er kunst. De som har kjørt kunsten på dynga, burde i det minste spurt først. En kan ikke akkurat henge et skilt på skulpturene med påskriften «dette er kunst». Kunstneren vil gjerne har skulpturene tilbake, så hvis noen kommer over en temmelig massiv skulptur i granitt som kan være kunst, er det bare å ta kontakt.

Powered by Labrador CMS