Aktuelt

Du-journalistikk: Nettavisen viser vei: «Slik skal du egentlig bæsje».

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Kong Olav i filharmonien

Bergen Filharmoniske Orkester reklamerte denne uken med at kong Olav ville være gjest under gallaforestillingen som markerte at det i år er 250 år siden Musikkselskapet Harmonien ble stiftet. Det er selvsagt mulig at dette skyldes at ikke alle i musikkmiljøet i Bergen holder like god oversikt over hvem som er oppegående i de kongelige kretser til enhver tid. En annen mulighet er at de jubilerende bare la opp til at kong Olav skulle være til stede i ånden. Den tredje muligheten er at prinsesse Märtha Louise, som har forbindelser med de som er gått over til den andre siden, var involvert. Den slags snakker de kongelige like lite om som hvilke dyre båter de overnatter i på sommerstid. Konserten var i alle fall kongelig, ingen tvil om det.

DU-journalistikkens dag

DU-journalistikken går sin seiersgang i nettavisene den dagen statsbudsjettet legges fram. Alle skriver om «dette betyr statsbudsjettet for deg». Det finnes uante muligheter for å gjøre statsbudsjett nært og personlig. Mye går i kronestykker. Så mye dyrere blir en ost. Så mye mer må du betale for å gå på en konsert. Så mye mer, det er snakk om flere kroner i måneden, må du regne med å betale for å unne seg NRK. Men husk på, det blir opp til flere kroner per dag i lavere skatt. Det er bare å notere og få tallene inn i sitt private langtidsbudsjett.

«Du-journalistikken» dekker et ganske bredt område av det livet byr på. Nettavisen hadde for en tid siden artikkelen «Slik skal du egentlig bæsje». Her var det en god del å hente for den som kunne trenge innspill på dette området. Dagens Næringsliv har bidratt med «slik knytter du slipset mens du venter på høyere oljepris». Den teknikken som her anbefales er det ikke alle som kan. På blomkålområdet har Aftenposten bidratt med «Slik spicer du opp blomkålen». Nyttig som bare det.

Hagen med et bein på hver side

Det var hundrevis av gjester med bakgrunn i landets politiske og finansielle elite til stede og adelig sus over det hele da Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow giftet seg i 2004. Åtte år seinere ble ryktene om at ekteskapet hadde sett sine siste dager bekreftet. Stein Erik Hagen lot ikke mulighetene til å gi et intervju gå fra seg.

– Dette skulle jeg ha gjort for lenge siden. Du vet, vi har hatt våre ting på hver vår plass, og da vokser vi litt fra hverandre. Og så er vi ulikt oppdratt, hun med sin adelighet og jeg som har lyst til å ha det mer moro, sa Hagen.

Slik kan det også sies. Nå sier Hagen i beste sendetid at han er homofil. Da VG spurte om Mille-Marie visste at hun giftet seg med en homofil, forklarte han at han var «begge deler», bifil altså, og det kjente hans utvalgte til. Kjøpmann Hagen har alltid vært opptatt av å ha tilgang til flere markeder.

«Det at han står fram nå midt i livet, viser at det aldri er for seint», sier Bård Nylund fra Landsforeningen for lesbiske, bifile og transpersoner. Det kan endatil ha sine fordeler.

Powered by Labrador CMS