Aktuelt

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Krekar som fritid

Når mullah Krekar er trygt forvart innenfor murene, er det muligens litt fred å få for hans advokat, Brynjar Meling. Sist han slapp ut, gikk det ikke mange dagene før NRK lurte mullaen til å la munnen tale det hodet er fullt av. Det endte med at politiet enda en gang plasserte ham i kasjotten, og Meling måtte igjen åpne Krekar-mappene sine og fremholde at det ikke er grunn til å bry seg med det Krekar sier, han er ikke farlig, han er bare sånn. Denne uken har han forsøkt å få retten til å forstå at de bare kan slippe Krekar løs. Det skjer ingen verdens ting. Krekar er snill og gjør ikke en katt fortred.

Meling har latt seg intervjue av nrk.no om hvordan det er å være forsvarer for mullah Krekar år etter år.

«Jeg har et grovt anslag på at jeg har fått betalt for halvparten av de timene jeg har jobbet, så vi får ta de andre timene som fritidssysler. På lik linje med andre advokater som seiler og spiller golf, jobber jeg med mullah Krekar».

Men det er det da ingen grunn til å klage over at dette er blitte ens skjebne i livet. Det er garantert mye mer spennende å holde orden på trusselprodusenten Krekar enn å subbe rundt på en golfbane.

Lettkledd Borch

Hvis Senterpartiets Sandra Borch dukker opp et sted, må en være forberedt på bråk, og hun har en egen evne til å dukke opp i de merkeligste sammenhenger. Bare spør Liv Signe Navarsete. Nå viser det seg at hun også har skaffet seg en posisjon hos Max Hermansen, Oslolæreren som er så kritisk til innvandring at skolemyndighetene ikke vet hva de skal gjøre med ham. Klassekampen hadde lørdag en gedigen sak om «problemet». På ett av bildene avisen tok av ham, hang det en lettkledd kvinne. Det var Sandra Borch, fra den den gangen partiets unge garde ville vise at bønder kunne være sexy som få.

For tiden regjerer Borch i Tromsøpolitikken, og det var avisen Nordlys som oppdaget bildet av Borch på bildet av Hermansens vegg. Her måtte det drives undersøkende journalistikk. Hermansen forstod først ikke hvorfor Borch hang på veggen fortsatt. Han kom på at det var en gava fra en venn som synes det var på tide at Sp hadde fått noen som våger å ha tydelige meninger. Det hadde bare blitt hengende. Det bør det fortsatt, for hvis Sandra Borch får høre at hun er blitt tatt ned, blir det bråk.

Carlsen med tap

Norge har vært heldige med to ting, olje og Magnus Carlsen. Det er ganske tøft for nasjonen når begge deler svikter på én gang. Først fikk vi høre, etter omtrent halvgått løp i VM-turneringen i sjakk sist helg, at Carlsen var i ferd med å befeste sin posisjon som uovervinnelig. To dager etter bar det utfor bakke med ham. Én ting er at han tapte, men han har tapt så grundig at han har brutt etikettereglene i sjakk. I et tilfelle -klappet han hardt i hendene, etter et nytt tap kastet han en penn i gulvet og jammen bannet han ikke også etter en kamp han berget seg med remis. Det er bare å pushe en krisepsykolog på ham. Det er jo ikke normalt for ham å tape i sjakk og vise følelser på denne måten.

Powered by Labrador CMS