Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Beskjeden med mobilen

VG er som en hund etter politikere som bruker for mye penger. Men det går ikke an, år etter år, å bare mase om hvilke statsråder eller politikere som bruker mobilen mest. I år laget de en ny vri og forsøkte å arrestere justisminister Anders Anundsen som er den statsråden som bruker mobiltelefonen minst. Hva holder han på med, liksom? Vil han ikke snakke med folk?

– Hvor dum går det an å bli, svarte Anundsen på journalistens spørsmål.

Slik gikk det med den saken.

Stoltenberg snøvler

Thorvald Stoltenberg har hørt folk si at han snøvler når han snakker. Han forteller til =Oslo at han en gang holdt et foredrag om internasjonal politikk i Sydney. «Etterpå kom flere bort for å takke, hvorpå en bemerket at jeg – selv om jeg tilsynelatende hadde tatt et par drinker på forhånd-presterte riktig så bra». Men han hadde ikke drukket. Han drikker aldri før han skal holde et foredrag. Det bare virker sånn.

Northug i stor fart

Det er ikke lenger som det var for Petter Northug på landslaget. Før fikk han enerom. Nå må han dele dobbeltrom. Det er slutt på all spesialbehandling. Det er slett ikke sikkert han får en ekstra pute en gang hvis det behovet oppstår. Nå begynner han å gå fort på ski igjen – og da er det noe han får som ingen tør å nekte ham.

– Jeg får stor fart bakfra, så jeg må bare passe på så jeg ikke treffer noen. Da kunne jeg ødelagt dem totalt, for jeg hadde stor fart. Jeg måtte bare få et eget spor, sa han til VG etter triumfen i Tour de ski.

Landslagsledelsen har ikke noe mot at Northug skaffer seg eget spor. Det er nødvendig, hvis ikke går det på liv og helse løs.

Egenevaluering de lux

Det nytter ikke med beskjedenhet i politikkens verden. Her gjelder det å være høy og mørk og stå fram med full kontroll.

«Det må bli en klar sekser», uttalte landbruksminister Sylvi Listhaug under en middag som Dagens Næringsliv arrangerte da hun ble bedt om å vurdere sin egen innsats. Folk med bondesympatier fikk potetene i halsen da de hørte hva Listhaug sa. Men Listhaug smilte overbevisende og akter å holde fram som hun stevner mot nye kriser i jordbruksoppgjøret.

Powered by Labrador CMS