Samfunn

Et av Maersks lasteskip laster opp ved havnen i Shanghai.

Amazon går inn i shipping

Først var det levering med droner, nå vil Amazon drive med shipping også.

Publisert Sist oppdatert

Nettgiganten Amazon er ikke lenger fornøyd med å bare sende pakker, de vil frakte dem også. Selskapets kinesiske avdeling har fått en shippinglisens som åpner for direkte transport mellom Kina og USA. Lisensen tillater også at Amazon frakter andres gods.

Dette marker nettbutikkens første forsøk på å ta en del av det globale shippingmarkedet på 350 milliarder dollar, skriver nettstedet The Verge.

Ifølge The Verge er lisensen bare første skritt på veien før Amazon er et vaskeekte shippingselskap, men de synes det virker som et riktig grep for en aktør som har ambisjoner om å bli hele verdens butikk. Nå kan kinesiske produsenter gjøre avtaler direkte med Amazon istedet for å måtte sende varene sine med en mellommann først.

Financial Times skriver at Amazon taper om lag en milliard dollar på shippingkostnader per kvartal, men har også utviklet logistikk-kjeden sin de siste årene, spesielt i USA. I fjort kjøpte selskapet sin første flåte med egne lastebiler for å flytte varer fra havnen til varelagrene.

Verdens største butikk, Wall-mart, kjøper fortsatt plass på containerskip til sine leveranser.

Powered by Labrador CMS