Ledelse

Morten Holm / SCANPIX

– Du må holde humøret oppe

Den tidligere Yara-sjefen levde med alvorlige beskyldninger mot seg i lang tid. Nå er han frikjent.

Publisert Sist oppdatert

Han forteller til Aftenposten at det er krevende å måtte bevise sin uskyld.

– Du må stålsette deg. Holde humøret oppe. Ikke bli deprimert og grave deg ned. Det betyr også at du ikke er så emosjonell den ene eller andre veien. Du prøver å være kontrollert slik at du kan tåle det meste av det som kommer, og det preger en, sier Thorleif Enger til avisen.

Fredag satt han og tre tidligere Yara-sjefer på tiltalebenken. Én ble dømt for grov korrupsjon. Enger ble frikjent. Han sier i intervjuet med Aftenposten at frikjennelsen betyr enormt mye.

– Når du får disse nedturene går du litt i kjelleren. Når det går over så mange år og jeg har fått bildet mitt klistret opp på forsiden sammen med anklager om korrupsjon og ti års strafferamme er det tøft, spesielt for familien. Da blir det desto viktigere å ha folk rundt seg som tror på en, sier han til avisen.

Til tross for frikjennelsen av Enger fastslår to rettsinstanserat det ble begått grov korrupsjon av Yara under Engers tid som sjef i selskapet.

Thorleif Enger ble i Oslo tingrett tidligere dømt til tre års fengsel for grov korrupsjon og ilagt den strengeste straffen av de fire, nettopp fordi han var leder med øverste ansvar.

Lagmannsretten frikjente imidlertid nå både Enger og to andre tidligere Yara-direktører, mens bare juridisk direktør Kendrick Wallace ble dømt. Han inngikk avtalene på vegne av Yara.

Powered by Labrador CMS