Annonse
Opp mot halvparten av landets ordførere ønsker ikke en sammenslåing av kommuner, viser en undersøkelse Nationen har foretatt. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) (bildet) utelukker ikke at de kan bli tvunget til å slå̊ seg sammen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix

Én av fire ordførere tror på sammenslåing

I alt 43 prosent av de 316 ordførerne (74 prosent) som svarte avisa, sa klart nei til sammenslåing.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) utelukker ikke at resten kan tvinges til å slå seg sammen. Både Sanner og statsminister Erna Solberg (H) har tidligere understreket at kommunereformen bygger på frivillighet.

– Det er vedtatt at kommunereformen bygger på frivillighet, men at Stortinget som landets øverste folkevalgte organ, har muligheten til å gjøre tilpasninger for å få til gode regionale løsninger, svarer Sanner på spørsmålet om mulig bruk av tvang.

Undersøkelse viser at det kan gå mot at i overkant av hundre norske kommuner vedtar kommunesammenslåing denne våren og forsommeren.

Fristen for å søke sammenslåing er satt til 1. juli. 46 prosent av ordførerne sier at de ikke tror det går mot sammenslåing i deres kommune. De øvrige svarer enten ja (26 prosent) eller vet ikke (28 prosent). 39 prosent av ordførerne svarer at de ønsker at sin kommune blir sammenslått.

Annonse
Annonse