Arbeidsliv

Statoils anlegg på Melkøya for mottak av gass fra Snøhvit-feltet.

Enighet i oljemekling – streik avverget

Meklingen mellom Norsk olje og gass (NOG) og Safe har ført til enighet. Dermed blir det ingen streik for 338 oljeansatte.

Publisert Sist oppdatert

– SAFE har i land-meklingen klart å øke rammen for medlemmene i Shell og Esso utover tilbudene som ble gitt i lokale forhandlinger. Det er vi selvsagt tilfreds med, men vi skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt for denne meklingen enn det andre organisasjoner ga oss ved å signere i de lokale forhandlingene, sier SAFE-leder Hilde-Marit Rysst i en pressemelding.

Partene kom til enighet tre timer på overtid klokken 03.00 fredag morgen. Partene har også forpliktet seg til å vurdere lønnsdannelsens utvikling framover for å sikre lønnsutvikling for medlemmene på denne avtalen over tid.

– Bakgrunnen for at oppgjøret gikk til mekling, er at Safe opplever at NOGs medlemsbedrifter ikke vil forholde seg til frontfagsoppgjørets rammer i årets oppgjør. Vi håper det skal la seg gjøre å finne en løsning, men er forberedt på streik dersom det blir nødvendig, sa Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe torsdag.

Powered by Labrador CMS