Ledelse

Tidligere trener og ekspertkommentator Johan Kaggestad mener idrettsledere er feige.

– Mye feighet blant idrettsledere

Tidligere trener og ekspertkommentator Johan Kaggestad ber idrettsledere markere seg kraftigere når det jukses i idretten.

Publisert Sist oppdatert

– Idretten vil dø hvis vi ikke tar opp kampen mot doping. Det vil bli mer interessant å sponse Leif Ove Andsnes enn å støtte en dopingkultur, sier en opprørt Johan Kaggestad til Aftenposten.

Kaggestad undres over hvor ofte idretten egentlig har fokus på verdiene sine. Når man tror at noe er juks, hvorfor tar man ikke initiativ for å finne ut av det – hvorfor lar man ting bare skje, spør han.

Han har sett seg lei på juks i idretten, og sparer heller ikke norske idrettsledere:

– Yngve Hallén og gjengen i fotballforbundet danset med kongressen. De må ha vært blinde for ikke å ha sett hva som har foregått. Like ille har det vært i friidretten. Hvor lenge har friidrettspresident Lamine Diack fått holde på, og før ham Primo Nebiolo? Svein Arne Hansen må ha visst om noe han også, sier han til avisen.
Kaggestad anbefaler idrettslederne å ta initiativ. Han mener norske idrettsledere generelt er feige.
– Laget til Alexander Kristoff blir ikke utestengt etter at to av rytterne blir tatt for doping. Hvorfor? Harald Tiedemann Hansen er en av de bedre lederne, men han er både norsk sykkelpresident og sitter i styret i UCI (Det internasjonale sykkelforbundet). Det blir litt bukken og havresekken. Han burde ha sagt: – Dette finner jeg meg ikke i, sier Kaggestad til Aftenposten.
Han understreker at han har tillit til idrettspresident Tom Tvedt, som han tror kan bli en viktig stemme i arbeidet med å rydde opp.
Powered by Labrador CMS