Annonse
Hansen med krass kritikk av Telenor-sjef Brekke
Inge K. Hansen kommer med krass kritikk av Telenor-sjef Brekke i et Aftenposten-intervju. Foto: NTB scanpix

- Overrasket for hver dag Brekke blir sittende

I et intervju med Aftenposten går tidligere toppsjef i Statoil og Aker Kværner, Inge K. Hansen, hardt ut mot Sigve Brekkes CV-juks, Telenor-ledelsens håndtering av Vimpelcom-saken, og staten ved næringsministeren som hovedeier i selskapet.

- Telenor er Norges viktigste teknologiselskap, som vi er stolte av, men ingen har vært opptatt av selskapet i de krisene vi nå har sett. De som skulle gjort det: Toppsjefen, styret, bedriftsforsamling og hovedeier har vært opptatt av å skyve ansvaret fra seg og beskytte seg selv, sier Hansen til avisen.

"Svekket og usynlig" er karakteristikker som går igjen i hans beskrivelse av ledelsens håndteringen av de siste måneders kriser i selskapet.

Verst går det ut over konsernsjefen i Telenor: - Brekke dolket sin forgjenger Jon Fredrik Baksaas i ryggen. Han har i realiteten avsatt fire av bedriftens respekterte ledere uten at det var klarlagt at de har gjort noe galt. Om det er tilfelle, skal jo den granskingen som Telenor selv har bedt Deloitte gjennomføre vise, mener Hansen, som mener Brekke har inntatt en posisjon som minner mer om en politiker enn næringslivsleder.

- Jeg er overrasket for hver dag han blir sittende, legger han til.

Også staten ved næringsminister Monica Mæland, får gjennomgå. Lederlønninger og å finne en kvinnelig styreleder virket viktigere for hovedaksjonæren enn å lede bedriften, mener Hansen.

- De synes å ha vært mindre opptatt av at skuta i realiteten har vært uten kaptein. Alt dette skaper handlingslammelse innad i et selskap, som opererer i det internasjonale telekommunikasjonsmarkedet, kanskje verdens mest konkurransekrevende marked. Det vil Telenors mange konkurrenter vite å utnytte, sier han.

Annonse
Annonse