Ledelse

Styreleder i Norske Skog, Jon-Aksel Torgersen, gir seg i selskapet.

Styreleder i Norske Skog gir seg

Og resten av styret stiller sine posisjoner til disposisjon.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag sendte Norske Skog ut en innkalling til ekstraordinær generalforsamling, som skal avholdes 10. august. Det var e24.no som først omtalte saken.

I en børsmelding offentliggjorde selskapet agenda for møtet. Der fremgår det at styreleder Jon-Aksel Torgersen ikke tar gjenvalg, og resten av styret stiller sine posisjoner til disposisjon.

«Som følge av den omfattende prosessen rundt selskapet, stiller styret sine plasser til disposisjon for å sikre at det styret som skal lede Norske Skog fremover, har full tillit fra aksjonærene. Styrets leder vil ikke ta gjenvalg,» heter det i meldingen.

Selskapet har vært gjennom en svært turbulent tid, og har gjeld på flere milliarder kroner. I andre kvartal 2016 har selskapet vært gjennom en refinansieringsprosess som har kuttet rentebærende gjeld med 1,7 milliarder kroner, til 6,4 milliarder. Selskapet har ikke hatt revisor siden Eirik Tandrevolds i Ernst & Young fikk sparken etter uenigheter om milliardnedskrvninger av selskapets anleggsmidler tidlig i år.

Derfor ble også offentliggjøringen av fullstendig regnskapsrapport for andre kvartal 2016 utsatt 12. juli. Ifølge dagens børsmelding er imidlertid en avtale med revisjonskjempen BDO så godt som i boks.

Jon-Aksel Torgersen vil ikke utdype sin avgang, men overfor e24.no bekrefter han at han fratrer vervet i Norske Skog 10. august, og avviser at han vil ha en formell rolle etter generalforsamlingen.

Powered by Labrador CMS