Annonse
Foto: ID 65400307 © Oleg Beresnev | Dreamstime.com

Vurdert å kutte ned lengden på møtene?

Lei av å sitte i møter i timesvis? Ifølge Peter Bregmans, som driver konsulentselskapet Bregman Partners, er det mange fordeler med korte møter. Tid og penger er det åpenbare. En annen fordel med komprimerte møter er etter sigende er at folk blir mer oppmerksomme og engasjerte, og følger bedre med for å ikke gå glipp av informasjon.

Dessuten - folk har en tendens til å dukke opp i tide. Det blir rett og slett mer ubekvemt å komme for sent til et kort møte, siden hvert minutt teller. Bregman mener også å registrere at medarbeidere i kortere møter ble modigere, mer proaktive og kom raskere til poenget. Dette skrive det svenske magasinet Chef i en omtale av en artikkel fra Harvard Business Review.

Skal korte møter lykkes, krever det imidlertid struktur og forberedelse. Det er blant annet viktig at alle leser seg opp før møtet. Et annet tips er ifølge Bregman at man lar møteagendaen bestå av ett punkt og at dette punktet er noe som utgjør en forskjell i det arbeidet dere holder på med.

Alle typer saker og møter kan - eller bør- neppe presses inn i 30-minutters-formen, men det finnes mange typer møter og kortmøter kan i noen tilfeller være forsøket verdt.
 

Annonse
Annonse