Arbeidsliv

Kiel-fergen Color Fantasy er en av de to fergene rederiet kan få mulighet til å flagge om fra Norsk ordinært skipsregister til Norsk internasjonalt skipsregister.

Næringskomiteen utsetter igjen avgjørelse i Color Line-saken

Næringskomiteen på Stortinget har for andre gang utsatt avgjørelsen som kan føre til at 700 norske sjøfolk mister jobben. KrFs usikkerhet skal være årsaken.

Publisert Sist oppdatert

Komiteens innstilling, som skulle vært fattet tirsdag, er denne gangen utsatt til torsdag 24. mai, skriver Klassekampen.

Regjeringen varslet i februar at den ville la Color Line flagge om sine to Kiel-ferger fra Norsk ordinært skipsregister til Norsk internasjonalt skipsregister. Forskriftsendringen vil gjøre det mulig for rederiet å erstatte 700 norske sjøfolk med utenlandsk arbeidskraft.

Når næringskomiteen igjen utsetter sin innstilling i saken, skyldes det usikkerhet hos Kristelig Folkeparti (KrF), ifølge Klassekampen.

Det er i så fall et positivt tegn for sjøfolkene som kan miste jobben, mener konserntillitsvalgt i Color Line Ronny Øksnes.

– Jeg anser KrF som et fornuftig parti, så vi ber om at fornuften vinner og at KrF viser støtte til oss, sier han til avisen.

Arbeiderpartiet har fremmet forslag om å utsette saken i påvente av nye utredninger.

Powered by Labrador CMS