Annonse
– Mitt råd til sjefene i utelivsbransjen: Ha nulltoleranse. Kast ut gjester som plager de ansatte sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
– Mitt råd til sjefene i utelivsbransjen: Ha nulltoleranse. Kast ut gjester som plager de ansatte sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet.    Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Ansatte etterlyser metoo-grep fra ledelsen

Nær åtte av ti svarer at de opplever at ledelsen er litt oppmerksom på seksuell trakassering opp mot julebordsesongen. Det viser en undersøkelse er utført av Kantar på vegne av NHO Reiseliv. 1.004 nordmenn over 18 år er spurt.

I undersøkelsen svarer 78 prosent at seksuell trakassering er et tema ledelsen har lite fokus på i tilknytning til julebordet på jobben.

LES MER | (+) Slik bidrar du som leder til det perfekte julebordet

Nedslående tall

– Det er grunn til å slå alarm. Dette er nedslående tall. To år etter metoo ser det ikke ut til at norske ledere har lært. De har et soleklart ansvar for å beskytte sine ansatte, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) til Dagbladet.

Hun oppfordrer utelivsbransjen til å ringe arbeidsgivere mandagen etter.

– Fortell hvordan deres ansatte oppførte seg. Det er passe flaut for den som gikk over streken, sier statsråden til Dagbladet.

Lanserer nytt samtaleverktøy

I samarbeid med partene i arbeidslivet, Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet lanserer Hauglie et samtaleverktøy som skal gjøre det lettere å snakke om trakassering på jobb.

Verktøyet, som kalles «Sett strek», er bygget opp som en quiz hvor ledere og ansatte i en virksomhet sammen kan gå gjennom tolv ulike dilemmaer knyttet til seksuell trakassering.

De ulike svaralternativene skal danne utgangspunkt for refleksjoner og diskusjoner som skal knyttes til eget arbeidsmiljøarbeid.

– To år etter metoo er det ingen ledere som lenger kan si at de ikke visste, sier Hauglie.

Annonse
Annonse