Annonse
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Godt voksne kan få gunstigere studielån

Forslaget om å endre reglene i Lånekassen for at det skal bli økonomisk lettere å kombinere jobb med studier, vil koste 41 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Det er godt dokumentert i to offentlige utredninger at økonomien er en hindring for å ta videreutdanning kombinert med jobb, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) til avisen.

Helt konkret foreslår regjeringen å innføre et særskilt tilleggslån på inntil 100.000 kroner per undervisningsår til voksne over 30 år som vil ta høyere utdanning eller fagskoleutdanning. Tilleggslån for å ta videregående blir på inntil 50.000 kroner.

Studenter og elever med barn kan få slike tilleggslån selv om de er under 30 år, men da bare inntil 50.000 kroner per undervisningsår.

Den samlede rammen for tilleggslån er på 200.000 kroner, halvparten for dem som skal ta videregående. Reglene om ettergivelse i takt med oppnådde studiepoeng og grader vil ikke gjelde for tilleggslån, skriver Aftenposten.

Regjeringen foreslår også å heve aldersgrensen fra 45 år til 50 år for når tilgjengelig studielån blir redusert. Grensen for fullt tilbakebetalt studielån blir økt fra 65 år til 70 år.

 

Annonse
Annonse