Arbeidsliv

3 småtips til intervjudagen

Legg merke til hva som foregår i omgivelsene når du skal på jobbintervju.

Publisert Sist oppdatert

Du kan trekke mer informasjon ut av en intervjusituasjon hos en potensielt kommende arbeidsgiver enn det du får høre i selve intervjuet. Magasinet Forbes har laget en lang liste over ting du kan eller bør legge merke til i lokalene til bedriften som søker etter nye folk. Har du øyne og ører åpne, kan du få et litt bedre inntrykk av om du tror dette er en arbeidsplass hvor du vil trives. Dette er tre ting du kan se etter:

  • Hvordan oppfører de som jobber der seg overfor hverandre? Ser det ut til at de er hyggelige og støttende overfor hverandre? Eller er stemningen preget av mangel på respekt. Tar de seg tid til å hilse på resepsjonisten, eller går de rett forbi?
  • Hva sier kroppsspråket til menneskene rundt deg? Kroppsspråket kan si mer om energinivå og stemning enn det folk faktisk sier med ord. Ser det ut som om dette er mennesker med driv og engasjement? Ser de ut som om de er komfortable i miljøet? Eller ser de nervøse ut når sjefen går forbi?
  • Hvor stor ser arbeidsmengden ut til å være? Ikke trekk konklusjoner ut fra en eller to personer, men forsøk å danne deg et bilde av helheten. Ser det ut til at dette er en arbeidsplass hvor folk har mye tid til overs? Ser det ut til å være passe mye å gjøre i hverdagen? Eller ser det ut som om alle har altfor mye å gjøre?
Powered by Labrador CMS