Arbeidsliv

65 prosent av ansatte i virksomhetene som har svart på Dagens Perspektivs undersøkelse forteller at de nå har hjemmekontor.

8 av 10 bedrifter regner med å komme seg på beina igjen etter koronakrisen

Det er unntakstilstand i norsk arbeidsliv. Særlig sliter de små bedriftene i privat sektor. Men i en undersøkelse Dagens Perspektiv har utført, har et stort flertall av virksomhetene tro på at de skal komme seg igjennom koronakrisen.

Publisert Sist oppdatert

60 prosent av de små og mellomstore bedriftene mistet livsgrunnlaget sitt nærmest over natten 12. mars, da regjeringen satt inn de mest inngripende tiltakene for norsk arbeidsliv i fredstid. Det viser Dagens Perspektivs spørreundersøkelse om «Norsk arbeidsliv i koronakrise» fra inneværende uke (se tekstboks).

Store forskjeller

Men det er store forskjeller på hvor hardt krisen slår ut. Undersøkelsen viser at det er de små og mellomstore bedriftene i privat sektor, samt konsulenter og selvstendig næringsdrivende som sliter mest.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS