Arbeidsliv

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal være villig til å ha nye samtaler med Advokatforeningen for å få en løsning på den snart fem måneder gamle streiken blant forsvarsadvokatene.

Advokatstreiken kan nærme seg en løsning

Advokatstreiken, som har vart i snart fem måneder, kan gå mot en løsning. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal nå ha nye samtaler med Advokatforeningen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Advokatwatch har justis- og beredskapsministeren i et brev til Advokatforeningen sagt seg villig til å forsøke nok en samtale direkte mellom Advokatforeningen og departementet, etter at flere tidligere samtaler ikke har ført fram.

Mehl har tidligere hatt som forutsetning for å kunne fortsette dialogen at streiken opphørte, et krav Advokatforeningen ikke har vært villige til å innfri.

Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas svarte på brevet fra justisministeren 16. mars og skriver at de håper og tror at det er mulig å komme til en løsning i løpet av kort tid.

Forsvarsadvokatene organisert i Advokatforeningen har i snart fem måneder nektet å ta på seg straffesaker som blir henvist til behandling i Høyesterett. Sakene har dermed hopet seg opp, og i et intervju med NTB har høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie tidligere uttrykt bekymring for rettssikkerheten til personene som uskyldig ble rammet av advokatstreiken.

Bakgrunnen for aksjonen har vært at landets advokater har etterlyst en forhandlingsplattform med staten, hvor blant annet salærsatsene for oppdrag i de lavere domstolene skal drøftes.

Powered by Labrador CMS