Arbeidsliv

Konkurranseklausuler er ikke uvanlig i en arbeidskontrakt. Men hva skjer egentlig når den tas i bruk?

Aktivering av konkurranseklausul: Hvordan skal det foregå?

Mange virksomheter har en såkalt konkurranseklausul i sine arbeidskontrakter. Men det er sjelden de brukes. Så hva skjer den dagen en slik klausul faktisk skal anvendes?

Publisert Sist oppdatert

­Spørsmål: Jeg jobber med HR i et firma hvor en rekke ansatte har konkurranseklausuler i sine arbeidsavtaler. Dette er stort sett uproblematisk i praksis, men nå har det dukket opp et tilfelle hvor det kan bli aktuelt å bruke klausulen. Skjer dette automatisk, eller hvordan fungerer dette?

Svar: Arbeidsgiver har en såkalt redegjørelsesplikt ved bruk av konkurranseklausuler, og denne redegjørelsesplikten er underlagt klare retningslinjer som må oppfylles. Arbeidsgiver oppfyller først plikten etter arbeidsmiljøloven § 14 A-2 dersom det utarbeides en skriftlig redegjørelse som tydelig angir om og i hvilken grad en avtalt konkurranseklausul vil bli håndhevet.

Konsekvensene av å unnlate å levere en slik redegjørelse eller bryte fristene for dette er betydelige, da klausulen da vil falle bort i sin helhet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS