Arbeidsliv

– Arbeidsgivere er på jakt etter tilpasningsdyktige kandidater som kan stå i endring, sier jobbanalytiker og produktdirektør for Finn jobb, Christopher Ringvold.

Arbeidsgiverne søker «lagspillere» i koronatiden

En analyse av stillingsannonser viser at arbeidsgivere i økende grad er opptatt av personlige egenskapene til kandidaten.

Publisert Sist oppdatert

En analyse av Finn stillingsannonser viser at det er særlig fem egenskaper som har økt fokus blant arbeidsgivere som søker ansatte i denne perioden.

Særlig «lagspillere» er ettertraktet i arbeidsmarkedet akkurat nå, og i perioden 12. mars til 12. april økte bruken av ordet i stillingsannonsene med hele 64 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi ser at arbeidsgivere i økende grad er opptatt av personlige egenskapene til kandidaten. De er på jakt etter tilpasningsdyktige kandidater som kan stå i endring, sier jobbanalytiker og produktdirektør for Finn jobb, Christopher Ringvold.

Funn fra undersøkelsen:

  • Lagspiller etterspørres 64% oftere

  • Løsningsorientert etterspørres 59% oftere

  • Inkluderende etterspørres 46% oftere

  • Nysgjerrig etterspørres 40% oftere

  • Utadvendt etterspørres 12% oftere

Kilde: Finn Jobb

– Vi vet ikke hvordan fremtidens jobbmarked vil se ut, men de siste årene har vi sett at virksomheter har et stort fokus på omstilling og endringsvilje blant potensielt nye kollegaer, sier Ringvold.

Negativt påvirket av epidemien

I en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag fra FINN jobb, kommer det frem at 54 prosent av arbeidstakerne opplever at arbeidsplassen er negativt påvirket av koronaepidemien.

44 prosent av disse tror også at arbeidsplassen deres vil være negativt påvirket i opptil et halvt år etter koronakrisen.

– Antall søk som gjøres på Finn jobb de siste ukene reflekterer at det er mange arbeidstakere som er usikre og derfor vil holde seg orientert i markedet, sier Ringvold.

Powered by Labrador CMS