Hvordan skal arbeidsgiver forholde seg hvis hen ønsker å suspendere en ansatt som mistenkes for lovbrudd?

Arbeidsgivers sterkeste virkemiddel:  Suspensjon og avskjed

En ansatt mistenkes for å ha begått alvorlige brudd på arbeidsavtalen, herunder underslag. Hvordan skal arbeidsgiver forholde seg?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Det har dukket opp en uheldig situasjon på arbeidsplassen hvor jeg er HR-leder. En av de ansatte har med stor sannsynlig begått flere alvorlige brudd på arbeidsavtalen, herunder mulig underslag av et større beløp. Flere av de andre ansatte har forklart om episoder med den det gjelder, og vi er rimelig sikre på at forholdene stemmer. 

Vi har også hatt en innledende dialog med den ansatte selv, hvor vedkommende ikke har ønsket å forklare seg. På bakgrunn av alvorlighetsgraden ønsker vi å avskjedige vedkommende, det vil være svært uheldig for arbeidsplassen om den ansatte skal jobbe ut oppsigelsestiden på tre måneder i denne saken. 

Før vi fatter en endelig beslutning, må vi imidlertid foreta noen ytterligere undersøkelser. Kan vi be vedkommende om å ikke komme på jobb mens vi foretar en undersøkelse eller er det regler som må følges her?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS