Arbeidsliv

Høyesterettsadvokat Nicolay Skarning mener at prøvetiden ved fast ansettelse bør økes fra 6 til 12 måneder.

Arbeidsrettsadvokat: Prøvetiden for faste ansettelser bør øke fra 6 til 12 måneder

– Fagforeningenes, og særlig LOs, påvirkning på arbeidsmiljøloven de siste årene gjør terskelen for ansettelser i norsk arbeidsliv høyere. Det øker arbeidsgivers kostnad og risiko ved ansettelser.

Publisert Sist oppdatert

Det sier høyesterettsadvokat Nicolay Skarning fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Han mener det bør tas nye, til dels radikale, grep for å redusere arbeidsgivers risiko ved ansettelser, og dermed også gi flere muligheten til å få en jobb.

Under Dagens Perspektivs arbeids og velferdskonferanse nylig, tok Skarning tak i arbeidsmiljøloven og flere av endringene i denne de seneste årene. Noen av disse mener han gjør det vanskeligere for bedriftene, særlig de små og mellomstore, og gå til faste ansettelser. Og særlig bremser det bedriftenes muligheter til å ta inn folk med «hull i CV-en» og andre som sliter med å få innpass i arbeidslivet.

At Nicolay Skarning mener alvor, tyder alle rettssakene han har gående mot staten på: Det er Skarning som kjører saken om regjeringens innstramminger i bruken av vikarbyråer mot Norge i Efta-domstolen. I tillegg har han en sak mot Norge i Europarådet for det han mener er brudd på organisasjonsfriheten fordi bare fagforeninger med 10.000 medlemmer eller flere kan tillate innleie fra vikarbyråer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS