Arbeidsliv

SENIORER ER BRA: Eldre sjefer og eldre ansatte øker sjansene for at en bedrift vil overleve, viser en studie av svenske virksomheter.

Bedrifter med eldre ansatte lever lenger

Bedrifter med en høy andel eldre medarbeidere har større sjanse for å overleve enn bedrifter med en yngre arbeidsstokk, viser svensk studie. Også eldre sjefer er et pluss.

Publisert Sist oppdatert

Med en aldrende befolkning gjennomfører Norge og andre land pensjonsreformer og andre politiske tiltak som skal få seniorer til å stå lenger i jobb. Samtidig opplever eldre at de havner bak i jobbsøkerkøen når de skal konkurrere med yngre om jobbene.

Det kan imidlertid være en god idé å ha et solid innslag av seniorer blant de ansatte, viser en svensk studie, som er publisert i tidsskriftet The Journal of the Economics of Ageing.

Mikaela Backman og Charlie Karlsson ved Internationella Handelshögskolan i Jönköping har sett på sammenhengen mellom bedrifters sannsynlighet for å overleve og alderssammensetningen blant sjefer og ansatte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS