Arbeidsliv

LOs Trude Tinnlund.

– Bør åpne opp for etablering av faghøyskoler

Mener den nye loven om fagskoler skal åpne for opprykk til faghøyskoler.

Publisert Sist oppdatert

– På den måten kan fagskolen få en mer reell status som høyere yrkesfaglig utdanning, sier LO-sekretær Trude Tinnlund i en pressemelding.

Mandag avga LOs sekretariat sin høring i til utkast til ny fagskolelov. En opprykkordning for fylkeskommunale fagskoler til statlige faghøyskoler kan gjøres etter fastsatte kriterier, tilsvarende som dagens opprykkordning fra høyskole til universitet, mener hun. Kunnskapsdepartementets forslag til nivåplassering av fagskolene i formålsparagrafen, og forslag til omregning av studiepoeng internasjonalt, er ikke i tråd med intensjonene i fagskolemeldingen som ble vedtatt før sommeren.

– Stortinget var tydelig på at fagskoleutdanning nå skal være høyere yrkesfaglig utdanning, og at en slik utdanning skal gi studiepoeng. Den nye fagskoleloven må være i tråd med Stortingets ønske om nettopp dette, sier Tinnlund.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS