Arbeidsliv

Boreriggen Deepsea Atlantic fotografert på Hanøytangen utenfor Bergen før den satte kursen for Utsirahøyden i Nordsjøen og Johan Sverdrup-feltet hvor den natt til tirsdag startet boringen av kjempefeltet.

Boringen i gang på Johan Sverdrup-feltet

Statoil startet natt til tirsdag boringen på den første av totalt 35 produksjonsbrønner på Johan Sverdrup-feltet.

Publisert Sist oppdatert

Brønnene er det som utgjøre første fase av utbyggingen. Boringen som startet akkurat midnatt, skjedde fra boreriggen Deepsea Atlantic.

I første fase skal en serie produksjonsbrønner bores i en forboringsramme på 2.808 tonn som ble installert på feltet i august i fjor. Denne installasjonen gjør det mulig å starte produksjon på det enorme oljefeltet allerede før den permanente plattformen settes på plass i 2018.

– Forboringen gjør det mulig å utnytte produksjonskapasiteten fra feltet så effektiv som mulig når vi starter produksjonen sent i 2019. Slik maksimerer vi verdiene fra feltet fra første dag, sier Kjetel Digre prosjektdirektør for Johan Sverdrup i Statoil.

Totalt åtte brønner skal bores gjennom forboringsrammen, før riggen forflytter seg for å bore injeksjonsbrønner på tre andre steder på feltet.

Johan Sverdrup-feltet er et av de største funnene på norsk sokkel siden midten av 1980-tallet. Det kan inneholde mellom 1,8 og 2,9 milliarder fat oljeekvivalenter. 95 prosent av dette er olje. Produksjonen er ventet å starte i 2019, med Statoil som operatør.

Powered by Labrador CMS