Arbeidsliv

Britannia Hotel i Trondheim er blant flere hoteller i Trøndelag, Vestland og Troms og Finnmark som kan bli rammet av en eventuell streik.

Brudd mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv

Riksmekleren har kalt inn Fellesforbundet og NHO Reiseliv til tvungen mekling etter at Fellesforbundet tirsdag brøt den frivillige meklingen om Riksavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for den tvungne meklingen går ut ved midnatt natt til søndag 24. april.

Fellesforbundet har varslet at om lag 1.250 arbeidstakere i hotell, restaurant og catering kan bli tatt ut i streik fra søndag 24. april dersom partene ikke kommer til enighet. Varselet om plassfratredelse omfatter 83 bedrifter som er tilsluttet NHO og 7 bedrifter som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Det er i hovedsak bedrifter i Trøndelag og Vestland som blir omfattet av en eventuell streik, i tillegg til noen bedrifter i Troms og Finnmark. Blant annet er det varslet plassfratredelse for 104 ansatte ved femstjernershotellet Britannia Hotel i Trondheim.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS