Arbeidsliv

De ferske forskningsfunnene viser at flere migrantarbeidere blir trukket for kostnader som ikke var avtalt ved starten av rekrutteringen, altså før de fikk seg sesongjobb i norsk matproduksjon. Illustrasjonsfoto: CandyRetriever | iStock Photos

Bruker «kreative metoder» for å sko seg på migrantarbeidere

Migrantarbeidere, som rekrutteres til jobb i norsk matproduksjon, lures til Norge med falske løfter. En ny rapport avdekker at uredelige formidlere er svært kreative for å utnytte dem økonomisk.

Publisert Sist oppdatert

Det er definitivt behov for mer kunnskap om hva som skjer i rekrutteringen av migrantarbeidere til norsk matproduksjon som funnene i rapporten «Rekruttering av migrantarbeidere – en studie fra norsk matproduksjon» viser i all tydelighet.

Det er Kinginstituttet, Coretta & Martin Luther King – Institutt for fredsarbeid, som er oppdragsgiver. Rapporten er laget av Tina Davis.

Jordbruk og fiskeindustri

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS