Arbeidsliv

«Hør her, hvis alle stemmer på X-partiet, og de vinner, så skal jeg lage en kjempefest!»

Diskriminering på grunn av politisk syn

Arbeidsgiver oppfordret alle til å stemme på ett bestemt parti. Og lovet å spandere fest dersom valget gikk "veien". Er det lov? Eller diskrimineres med dette de som ikke er politisk enige med sjefen?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: I lunsjen på arbeidsplassen min oppfordret daglig leder alle ansatte til å stemme på et politisk parti som vil medføre gode økonomiske utsikter for virksomheten.

Daglig leder lovet en feiring på kontoret dersom valgresultatet endte godt og i arbeidsgivers favør. Innebærer daglig leders oppfordring diskriminering av ansatte på grunn av politisk syn?

Svar: Det følger av arbeidsmiljøloven § 13-1 første ledd at direkte og indirekte diskriminering på grunn av politisk syn er forbudt. Arbeidsmiljøloven inneholder ingen legaldefinisjon av diskriminering. I lovens forarbeider uttales at med direkte diskriminering menes at en person av grunner nevnt i § 13-1 behandles dårligere enn andre blir, har blitt eller ville blitt i en tilsvarende situasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS