Arbeidsliv

­Eksport av tjenester gir milliardinntekter til Norge

80 prosent av alle sysselsatte i Norge jobber i dag i tjenestesektoren. Nå viser ny rapport at også eksport av tjenester bidrar til milliardinntekter for fedrelandet.

Publisert Sist oppdatert

Konsulentselskapet Menon Economics har på oppdrag fra NHO Service og Handel sett nærmere på 18 norske bedrifter som har lykkes i utlandet med salg av tjenester og konsepter. I dag lanseres rapporten, som viser at disse 18 bedriftene alene omsetter for ca. 53 milliarder norske kroner og har over 16.000 ansatte i EU/EØS-området.

Selskapene som er satt under lupen representerer blant annet salg av detaljhandel og sikkerhetstjenester. Fellesnevneren for alle er at de har lykkes med norske konsepter utenlands.

– Norge har over 1000 års tradisjon på eksport av råvarer, fisk, tømmer, mineraler og energi. Nå ser vi stadig mer eksport av tjenester og konsepter. Vellykket konsepteksport gir innovasjon, også her hjemme, sier Ole Robert Reitan, CEO i Reitan Retail, som sammen med 17 andre bedrifter har bidratt til rapporten Menon i dag presenterer for NHO Service og Handel.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS