Arbeidsliv

For å motvirke lærermangelen i grunnskolen tilbyr Utdanningsetaten i Oslo ekstra lønn til alle lærere over 62 år. Illustrasjonsfoto av Grünerløkka barneskole.

Eldre lærere i Oslos skoler får ekstra lønnspåslag for å stå i jobben ett ekstra år

Utdanningsetaten i Oslo tilbyr lærere over 62 år 24.100 kroner ekstra for å fortsette i jobben også gjennom det neste skoleåret.

Publisert Sist oppdatert

– Når vi sier ja til dette, er det fordi vi er redde for at konsekvensen av ikke å godta det vil være enda flere ukvalifiserte lærere i osloskolen, sier leder Aina Skjefstad Andersen hos Utdanningsforbundet i Oslo til Utdanningsnytt.

«Osloskolen tilsetter hvert år 5-600 nyutdannede lærere, og mangelen på tilgjengelige lærere i arbeidsmarkedet er et stort problem, spesielt i grunnskolen trinn 1-4», står det i et notat fra Utdanningsetaten i Oslo.

For å motvirke lærermangelen i grunnskolen tilbyr etaten nå ekstra lønn til alle lærere over 62 år. 290 personer får tilbud om 24.100 kroner i tillegg for å arbeide et ekstra år. I tillegg kommer seniortillegget på 21.200, som er avtalefestet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS