Arbeidsliv

Tone Rønoldtangen går av med pensjon. I løpet av de neste dagene skal det avgjøres hvem som tar over som leder i LO Stat.

Et tydeligere LO Stat

Fra scenen på Pers hotell på Gol staker LO i disse dager ut kursen for valgåret 2017. På bakrommet foregår en maktkamp som vil påvirke nær 100.000 ansatte i staten og Spekter.

Publisert Sist oppdatert

Årets hovedoppgjør i staten endte med en splittet arbeidstakerside: Mens LO Stat, YS Stat og Unio holdt sammen, valgte Akademikerne å gå sin egen vei for å komme til enighet med Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Resulatetene for partene ble nokså like, men enkelte forskjeller gjør at statens motpart ikke står helt samlet i fremtidige forhandlinger.

Kritiske røster mener LO Stat har latt seg overkjøre av sine samarbeidsparter, og egne interesser har blitt sidestilt; deres tidligere åpenbare posisjon som ledende part har forduftet, og den tydelige stemmen er mer som fuglekvitter å regne.

Klokken 13.00 tirsdag sparker LO i gang sitt representantskapsmøte og sin Kartellkonferanse på Gol. På møtets nest siste dag, torsdag, takkes Tone Rønoldtangen av som leder for LO Stat. Hun går av med pensjon etter å ha styrt i seks år. Fredag formiddag «er satt av til å få vedtatt det som skal vedtas,» skriver hovedsammenslutningen på sine nettsider.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS