Arbeidsliv

STOR NEDGANG: Antallet jobber i overnattings- og serveringsvirksomhet i september i år var hele 15,5 prosent lavere enn i samme måned året før.

Færre jobber i Norge – lavtlønte hardest rammet

Antall jobber i Norge er redusert med 81.000 det siste året. Tapet av arbeidsplasser har særlig rammet de lavtlønte.

Publisert Sist oppdatert

Fra september i fjor til september i år ble antall jobber i Norge redusert med 81.000. Det er en nedgang på 2,8 prosent, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Jobbtapet var enda større kort tid etter koronautbruddet. Etter et bratt jobbfall i månedene etter innføringen av smittevernstiltakene mot korona i mars, bremset jobbfallet opp på rundt 5 prosent i juni og juli. I august og september 2020 var nedgangen i antallet jobber redusert til henholdsvis 3,5 og 2,8 prosent sammenlignet med samme måneder året før.

Jobber som er med i statistikken er alle lønnede arbeidsforhold; både hovedjobber og bijobber. En person kan ha flere jobber i ulike virksomheter. En jobb som en person har vært permittert fra i inntil tre måneder, er med i statistikken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS