Arbeidsliv

Stadig færre sier at de kjøper svarte tjenester. De velger heller å kjøpe dem hvitt. Her fra en frisørsalong. Frisørtjenester er noe av det som færre opplyser at de har kjøpt svart nå enn tidligere.

Færre sier de kjøper svart arbeid

Stadig færre sier de kjøper svart arbeid, viser en fersk undersøkelse. De som fortsatt gjør det, oppgir pris, vennetjenester og at det er enkelt som årsaker.

Publisert Sist oppdatert

92 prosent av de rundt 2.000 spurte svarer nei på spørsmål om de har kjøpt svart arbeid de to siste årene. 6 prosent svarer ja, mens 2 prosent sier at de ikke er sikre.

Etter å ha fått opplyst definisjonen på svart arbeid, svarer en litt høyere andel – til sammen 8 prosent – ja til at de har kjøpt svart.

Andelen som kjøper svart, har falt klart de siste årene. Går man tilbake rundt ti år i tid, til 2009 og 2011, svarte henholdsvis 17 og 16 prosent ja.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS