Arbeidsliv

Et fly fra Wizz Air tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Nå har over 200 tillitsvalgte i LO-foreninger undertegnet et opprop der de ber norske myndigheter stoppe selskapets virksomhet i Norge.

Fagforeninger vil stanse Wizz Air i Norge

Regjeringen må sette en stopper for det ungarske lavprisselskapet Wizz Airs flyginger i Norge. Det krever en rekke fagforeninger og tillitsvalgte i et opprop.

Publisert Sist oppdatert

Flyselskapet har fått rykte på seg som fagforeningsknuser etter at de sa opp ansatte som fagorganiserte seg, og etableringen i Norge har også møtt reaksjoner fra politisk hold.

Nå har 16 av LOs lokalavdelinger og godt over 200 tillitsvalgte sluttet seg til et opprop som krever at norske myndigheter må stanse Wizz Airs virksomhet i Norge for brudd på ILO-konvensjon 87 om retten til foreningsfrihet og vern av organisasjonsretten, skriver Klassekampen.

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) er en FN-organisasjon som blant annet jobber med arbeidsmarkedsrettigheter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS