Arbeidsliv

Filosof og professor Øyvind Kvalnes ved Handelshøyskolen BI mener norske toppledere og -politikere har en tendens til å omgi seg med for mange ‘ja-mennesker’. Det gjør at de sjelden får nødvendig motstand.

Filosof og professor Øyvind Kvalnes: − For lite friksjon på toppene

At politikere roter seg inn i saker som ødelegger deres habilitet, har med ytringsklimaet i toppledersjiktet å gjøre. Hadde de hatt mennesker rundt seg som våget å si fra, kunne mange av sakene vært unngått.

Publisert Sist oppdatert

­Det mener filosof og professor i organisasjonsadferd ved Handelshøyskolen BI, Øyvind Kvalnes. Han har nylig kommet med en revidert utgave av sin bok «Ytringsklima», som gir en systematisk innføring i hva som kjennetegner et godt ytringsklima.

Kvalnes’ utgangspunkt er at ytringsklimaet i en organisasjon er avgjørende for hvordan ledere og medarbeidere utveksler kunnskap og ideer, og hvordan de gir hverandre støtte og motstand på jobb.

Når det gjelder alle habilitetssakene i toppolitikken den siste tiden, undrer Øyvind Kvalnes seg over én ting:

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS