Arbeidsliv

Fire sjømatorganisasjoner vil ha ny politikk

De politiske partiene bør legge til rette for at 20.000 arbeidsplasser i fiskeforedlingen kan flyttes hjem til Norge, mener fagbevegelsen og arbeidsgiverne i sjømatnæringen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er opptatt av at norske ressurser bør skape norske arbeidsplasser og verdiskaping i Norge, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i NHO-foreningen Sjømat Norge til Klassekampen.

Han sender sammen med tre tunge industriforbund i LO et politisk notat til næringspolitikerne i samtlige partier, hvor de ønsker å stanse «fiskelekkasjen» og danne grunnlag for nye industriarbeidsplasser i Norge.

Mye fisk som er fisket av norske fartøy i norsk farvann, på norske kvoter, går i dag rett til bearbeiding i andre land, uten å være innom Norge. Organisasjonene anslår at 20.000 arbeidsplasser i EU bygger på norske fiskeressurser, og de håper flere av arbeidsplassene kan flyttes hjem.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS