Arbeidsliv

OVERREPRESENTERT; Én av ti uføre som er i jobb, tilhører yrkesgruppen renholdere og hjelpearbeidere, mens det bare gjelder om lag en av tjue av de yrkesaktive i resten av befolkningen.

Flest uføre jobber i salg- og serviceyrker

Én av fire uføre jobber samtidig som de mottar de trygd. Mest vanlig er det å jobbe i salgs- og serviceyrker, og uføre er også overrepresentert blant renholdere.

Publisert Sist oppdatert

Om lag tre av fire uføre står helt utenfor arbeidslivet, viser statistikk over uføre for de fem siste årene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det betyr at de ikke kombinerte arbeid og uføretrygd i noen av årets måneder.

I alt 364.000 personer i alderen 18-67 år var uføretrygdet i 2019. Av disse var det 88.200, eller 24 prosent, som arbeidet noe i løpet av året.

For de fleste er arbeidsdeltakelsen av begrenset omgang. Bare om lag 14 prosent kombinerte uføretrygd med å jobbe i alle månedene de var uføre. Uføre som var i arbeid i 2019, jobbet i gjennomsnitt om lag ni måneder i løpet av året.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS