Arbeidsliv

Rustne skruer til gjenvinning. Dette vil EU ha mer av og potensialet er stort i følge en ny rapport.

Flyindustrien best på gjenvinning

En ny rapport fra Det europeiske Gjenvinnings Nettverket (ERN) på oppdrag av fra EU viser at flyindustrien er Europa er desidert beste på gjenvinning av ressurser, mens skipsindustrien ligger på bunn. Tyskland ligger langt foran alle andre EU-land.

Publisert Sist oppdatert

Reproduksjon er lønnsomt i mange bransjer, gir fagarbeid, og sparer ressurs- og energibruk - men fortsatt undervurdert og underutnyttet. Rapporten fra ERN viser at innen 2030 har reproduksjon i EU har en årlig verdi på milliarder Europa, med en tilhørende økning i sysselsettingen på 65.000 arbeidsplasser.

Gjennom intervjuer og forskning har forfatterne bak rapporten innhentet detaljerte data på dagens nivå av reproduksjon i EU i ni viktige sektorer: luftfart, bil, medisinsk utstyr, tungmetaller, maskiner, elektronikk, møbler, maritimt og jernbane.

For bedrifter som allerede er involvert i industrien sier at de viktigste driverne bak investering i gjenvinningsprosesser er at de har høyere fortjenestemarginer, oppnår miljøansvar, strategiske fordeler og økte markedsandeler. På tross av dette er dagens samlede gjenvinningsnivå bare på 1,9 %. Dette tyder på betydelig rom for forbedring, med større økonomisk verdi og jobbskapingpotensiale.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS