Arbeidsliv

Foreslår å redusere antall ansatte i Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet (UD) bør redusere antall ansatte, ifølge et utvalg som ble oppnevnt av UD selv. Det foreslår også at færre UD-ansatte bør bli med på offisielle reiser.

Publisert Sist oppdatert

Departementet kan spare mellom 470 og 810 millioner kroner på ulike tiltak, ifølge en rapport som er utarbeidet av Deloitte og Fridtjof Nansens Institutt, på oppdrag fra UD og Finansdepartementet.

Ifølge rapporten har UD «stort potensial for effektivisering av utenrikstjenesten», skriver Aftenposten.

Kuttforslagene handler blant annet om reduksjon av antall ansatte, endringer i eiendomsmassen og reduksjon av reisefølget til politisk ledelse og kongefamilien.

Slankere reisefølge

– Det er flere funn som tyder på at det ofte reiser en del personer fra departementene med statsrådene i forbindelse med slike reiser, selv om disse personene ikke nødvendigvis sitter på spesiell fag- eller sakskompetanse relevant for besøket, heter det i rapporten.

Kommunikasjonssjef Tuva Raanes Bogsnes i UD sier at utenriksministerens reisefølge blir valgt med omhu.

– Det gjøres alltid en vurdering av hvilke fagansatte utenriksministeren skal ha med for å sikre en god og effektiv gjennomføring av reisen, og samtidig ta hensyn til blant annet økonomi og klima, sier Bogsnes.

UD tok selv initiativ til rapporten.

– Gjennomgangen har gitt gode forslag og anbefalinger, og dette arbeidet skal nå behandles i regjering, sier Bogsnes.

Powered by Labrador CMS