Arbeidsliv

Nå gjelder nye regler for nedbemanninger i konsern. De berørte har fortrinnsrett for ledige stillinger i andre selskaper i konsernet.

Fortrinnsrett i konsern ved nedbemanning

Hvis en virksomhet må nedbemanne, skal man ifølge nye regler nå vurdere om den eller de som skal nedbemannes, kan få en annen type jobb i virksomheten. Men hva betyr dette for arbeidsgiver i praksis?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber i en virksomhet som er del av et konsern. Som følge av en negativ markedsutvikling det siste året, har vi sett oss til nødt til å nedbemanne flere ansatte i flere av selskapene.

De ansatte som har blitt nedbemannet har vist stor forståelse for situasjonen, men det har nå dukket opp et spørsmål fra en ansatt angående fortrinnsretten, ettersom vedkommende mener hun er godt egnet for stillinger i flere av selskapene. Er det noen spesielle regler vi bør være særlig oppmerksomme på i den forbindelse?

Svar: Reglene om fortrinnsrett fremgår av arbeidsmiljøloven kapittel 14. Fortrinnsrett betyr kort forklart at du har rett på en stilling fremfor andre personer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS