Arbeidsliv

I og med at korona smitter gjennom aerosoler, er det ikke bare å vaske hender, holde avstand og bruke maske. Da er selve ventilasjonssystemet også viktig.

– Gir håp til at flere kan samles

En ny studie understreker viktigheten av riktig bruk av munnbind - noe som kan gjøre det mulig for flere elever, ansatte og eldre på sykehjem å samles uten fare for smitte.

Publisert Sist oppdatert

En tre uker gammel studie har forsket på bruk av munnbind og tatt utgangspunktet i to samlingssteder – et klasserom og et rom på aldershjem.

Har man mekanisk ventilasjon, ikke bruker maske og det er 20 elever i et klasserom, er det mulighet for å være der i syv timer uten at det er store fare for smitte. Hvis man derimot bruker maske, økes tiden man ikke er i risikosonen til 3,5 dager.

På et aldershjem er brukerne mer mottakelige for smitte og har mye dårligere immunforsvar. Hvis det befinner seg tre personer i rommet uten maske, vil det være utrygt etter omtrent 20 minutter. Hvis man derimot har maske, økes tiden det er utrygt til 40 minutter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS