Arbeidsliv

Hvilken rett har arbeidstakere til å ta premisjon for videreutdanning? Juristene har svaret.

Har arbeidstakere rett på utdanningspermisjon?

Juristene svarer.

Publisert Sist oppdatert

­

Spørsmål: Etter videregående tok jeg en spesialistutdannelse, og har helt siden fullføring av studiet jobbet innenfor dette fagfeltet. Jeg har byttet jobb et par ganger, og har jobbet hos min nåværende arbeidsgiver i litt over to år. Selv om jeg trives godt i jobben, kjenner jeg på et behov for å gjøre noe annet og utvikle kompetansen min. Jeg har begynt å tenke på å videreutdanne meg, og lurer på om jeg har noen rettigheter til å gjøre det?

Svar: Arbeidstaker som har vært i arbeidslivet i minst tre år, og vært ansatt hos nåværende arbeidsgiver de siste to årene, har rett til utdanningspermisjon i inntil tre år, jf. arbeidsmiljøloven § 12-11. Såfremt du har vært yrkesaktiv i til sammen tre år, oppfyller du disse kravene. Den utdanningen du har rett til, må være yrkesrelatert. Dette innebærer ikke et krav om at utdanningen er rettet mot din nåværende jobb eller fagfelt. All arbeidsmarkedsrelevant utdanning omfattes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS